نیروی دریایی ارتش قبل از جنگ تحرکات رژیم بعثی را دنبال می‌کرد

معاون هماهنگ‌کننده نیروی دریایی ارتش گفت: هیچ کدام از کشورهای حاشیه خلیج فارس توانایی مقابله با ایران را ندارند و این یک شعار نیست بلکه یک واقعیت است چراکه ایران اسلامی در حوزه تجهیزات به دستاوردهای مطلوبی رسیده است.

 

امیر دریادار پیمان جعفری طهرانی در نخستین جلسه سلسله نشست‌های بصیرتی که به مناسبت سالروز گرامیداشت 9 دی با موضوع «اقتدار نظامی و امنیت» امشب در سالن همایش‌های مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد، با بیان اینکه مساحت کره زمین 361 میلیون کیلومتر مربع است، اظهار کرد: نزدیک به 29 درصد این مساحت به خشکی‌ها و باقیمانده آن به آب‌ها اختصاص دارد و در آیات قرآن کریم نیز کاربرد کلمات «بحر» دو سوم کلمات «بر» است.
وی با اشاره به برخی از آیات قرآن کریم در مورد نقش راهبردی دریا برای تعالی کرامت انسان تصریح کرد: بر اساس فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی، طی سالیان طولانی در تاریخ ایران نسبت به موضوع دریانوردی بی‌احترامی شده است چراکه ایرانی‌ها بر خلاف غربی‌ها با رسیدن به دریاها پیش‌روی‌های خود را متوقف کردند اما آب و خاک برای غربی‌ها تفاوت نداشته و آنها چندین قرن جلوتر از دیگر کشورها بوده‌اند.
*نیروی دریایی ارتش قبل از جنگ تحرکات رژیم بعثی را دنبال می‌کرد
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از نقش این نیروی نظامی در هشت سال دفاع مقدس یاد کرد و گفت: در دوران دفاع مقدس آمادگی دفاع را داشته‌ایم چراکه قبل از حضور نیروهای بعثی پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده بودیم و تحرکات این رژیم را از سال 59 در دریا‌ها دنبال می‌کردیم.
وی خاطرنشان کرد: قبل از جنگ تحمیلی نیروی دریایی رژیم بعثی مورد پالایش قرار گرفت به همین علت در نخستین روز مهرماه سال 59 اطلاعیه دریایی داده و منطقه جنگی ایران اسلامی در دریاها را مشخص کردیم.
دریادار جعفری طهرانی با بیان اینکه نیروی دریایی ارتش ایران با اجرای عملیات مروارید برای انهدام پایانه‌های نفتی و نیروی دریایی رژیم بعثی اقدامات مطلوبی انجام داد، عنوان کرد: حفاظت از کاروان کشتی‌های تجاری و نفتکش به منظور تداوم چرخش اقتصاد کشور و جلوگیری از ورود کالا به بندرهای عراق از دیگر اقدامات نیروی دریایی ارتش ایران بوده است.
وی با تاکید بر اینکه رژیم بعثی در سطح کلان به دنبال ایجاد چالش در سطح منطقه بوده است، مطرح کرد: نیروی دریایی در عملیات‌های اشکان و شهید صفری نیز توانست صادرات نفت عراق را به شیوه قابل توجهی مورد تاثیر قرار دهد و یگان‌های دریایی عراق را منهدم کند.
این یادگار هشت سال دفاع مقدس از تلاش نیروهای عراقی برای حمله به نفتکش‌های ایران در دوران هشت سال دفاع مقدس یاد کرد و ادامه داد: چرخه اقتصادی ایران اسلامی در این هشت سال در عرصه دریا دچار خسارت‌های چندانی نشده است.
وی به نقش‌آفرینی تفنگداران نیروی دریایی ارتش در جنگ 34 روزه خرمشهر اشاره کرد و گفت: در دوران محاصره آبادان با استفاده از بالگردهای نیروی دریایی ارتش به نیروهای نظامی این شهر تسلیحات و امکانات منتقل می‌شد و برای شکست محاصره آبادان نیروی دریایی نقش قابل توجهی داشته است.
دریادار جعفری طهرانی با بیان اینکه رهبری و بنیان‌گذار کبیر انقلاب نسبت به نیروی دریایی ارتش نگاه ویژه داشته‌اند، تصریح کرد: برای انتقال کالا در نقاط مختلف جهان در مسیرهای طولانی استفاده از ابزارهای حمل و نقل دریایی به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته است.
*لزوم استفاده اقتصادی گسترده‌تر از شهرهای نزدیک دریا
وی با تاکید بر اینکه بزرگ‌ترین شهرهای تاثیرگذار در اقتصاد کشورها مجاور دریاها قرار دارند، مطرح کرد: کشورهای دارای اقتصاد پویا از ظرفیت شهرهای نزدیک به دریاها بهره‌برداری مطلوبی داشته‌اند اما این موضوع اکنون در مورد نظام اسلامی صدق نمی‌کند به همین علت باید فعالیت‌های گسترده‌تری در راستای استفاده اقتصادی از ظرفیت شهرهای نزدیک به دریا انجام شود.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: مناطق دریایی برای کشورهای مختلف به آب‌های داخلی، سرزمینی، نظارت، ویژه اقتصادی و آزاد تقسیم‌بندی می‌شود و ایران اسلامی با هشت همسایه مرز دریایی دارد که می‌تواند از این ظرفیت بهره‌برداری مطلوبی داشته باشد.
وی با بیان اینکه نزدیک به 93 درصد از صادرات و واردات کشور با استفاده از مرزهای دریایی انجام می‌شود، عنوان کرد: برای تبدیل شدن به یک قدرت در دریاها کشورها باید در موقعیت جغرافیایی خاصی قرار داشته باشند که با عنایت خداوند متعال، ایران اسلامی در منطقه مشرف به تنگه هرمز قرار دارد.
دریادار جعفری طهرانی افزایش جمعیت سواحل و توجه به عملکردهای اقتصادی در مناطق نزدیک به دریا را از عوامل مورد نیاز افزایش قدرت دریایی برشمرد و یادآور شد: جمعیت ایران اسلامی در شهرهای دور از دریاها حضور دارند  و مسؤولان باید با اراده خود راهکارهای رفع این مشکلات را دنبال کنند.
وی اضافه کرد: ایران قسمت قابل توجهی از سواحل دریای خزر را به خود اختصاص داده است و در این دریا ظرفیت‌های بزرگ نفت و گاز قرار دارد اما این ظرفیت می‌تواند با نبود مدیریت به کانون کش مکش‌های آینده تبدیل شود.
دریادار جعفری طهرانی با تاکید بر اینکه کشورهای حاضر در منطقه آسیای مرکزی در موقعیت خاصی قرار دارند، عنوان کرد: ایران اسلامی بهترین مسیر ارتباط این کشورها با دریا است اما تاکنون با دسیسه‌های غرب نتوانسته از این ظرفیت استفاده لازم را داشته باشیم.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از وجود پنج تنگه راهبردی در منطقه اقیانوس هند یاد کرد و گفت: بخشی از صادرات نفت و گاز به تنگه هرمز اختصاص دارد و انتقال 17 میلیون بشکه در طول این مسیر انجام می‌شود به همین علت این تنگه اهمیت خاصی را به خود اختصاص داده است.
وی از اقیانوس هند به عنوان سومین اقیانوس بزرگ دنیا یاد کرد و گفت: اقیانوس هند از نظر ژئوپولتیک مهم‌ترین اقیانوس دنیاست که می‌تواند تاثیرات قابل توجهی در چرخه اقتصادی کشورهای مختلف داشته باشد.
*ظرفیت‌های اقیانوس هند مبنای آغاز حرکت استعماری غرب
دریادار جعفری طهرانی خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های اقیانوس هند مبنای آغاز حرکت استعماری غرب و استکبار جهانی از جمله آمریکا و انگلیس بوده که سبب حضور نیروهای دریایی آنها در نقاط مختلف دنیا شده است.
وی نیروی نظامی، ناوگان تجاری و زیرساخت‌ سواحل را از عوامل اقتدار دریایی کشور خواند و گفت: این سه عنصر بدون یکدیگر نمی‌توانند در اوج قدرت قرار داشته باشند به همین علت رهبر انقلاب اسلامی نیروی دریایی را به صورت ویژه در راستای راهبردی شدن ماموریت داده است و این نیروی نظامی وسعت محدوده خود را به دو میلیون کیلومتر مربع افزایش داده است که در این محدوده بر تردد ناوگان‌های تجاری و تامین امنیت دریایی اهتمام ویژه دارد.
این مسؤول نظامی با بیان اینکه حضور نیروی دریایی در منطقه وسیع نیازمند تجهیزات نوین است، گفت: کشور در فشار تحریم قرار داشته و نیروی نظامی در نوک پیکان این تیر مورد هدف دشمن بوده است به همین علت نباید به کشورهای غربی دل‌بسته و نیازمندی‌های خود را از آنها تامین کنیم.
وی اضافه کرد: در سال 87 توانستیم ناوشکن «جماران» را به عنوان نخستین دستاورد بومی صنعت‌گران ایران اسلامی رونمایی کنیم و در مراحل دیگری ناوشکن «دماوند» را ساخته و اکنون تکمیل ناوشکن «سهند» را تا پایان سال جاری در دستور کار خود قرار داده‌ایم.
*قابلیت‌های ناوشکن نیروی دریایی ارتش از یک سفارتخانه بیشتر است
دریادار جعفری طهرانی از نیروی دریایی به عنوان یک نیروی علمی، سیاسی، نظامی و بین‌المللی یاد کرد و گفت: ناوشکن نیروی دریایی در اقیانوس‌ها همانند یک سفارتخانه سیار عمل می‌کند و قابلیت‌های آن از یک سفارتخانه بیشتر است.
وی خاطرنشان کرد: یک سال قبل از درگیری‌های سوریه یکی از ناوگروه‌های ایران اسلامی با دو فروند ناو به سمت سواحل سوریه حرکت کرد اما دولت مصر طی چند روز مجوز عبور این ناوگروه از کانال سوئز را نداد به همین علت موضوع را به رهبری گزارش دادیم و ایشان در پاسخ گفتند که ذکر دعای توسل بگیرید که بعد از گذشت 48 ساعت دولت مصر سقوط کرد و بعد از 24 ساعت ناوگروه ایران توانست در مدیترانه حضور یافته و سبب هیاهوی رژیم اشغالگر صهیونیستی شود.
*اعزام چهل و چهارمین ناوگروه ایران به بنادر آفریقای جنوبی
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش به اعزام 44 ناوگروه به آب‌های بین‌المللی اشاره کرد و گفت: چهل و چهارمین ناوگروه ایران اسلامی امروز در بنادر کشور آفریقای جنوبی حضور یافته و ماموریت خود را دنبال می‌کند.
وی حضور مقتدرانه در دریا را نیازمند علم، استقامت و صبر دانست و عنوان کرد:‌ شعار نیروی دریایی ارتش این است که این نیرو راه امام حسین(ع) را ادامه می‌دهد چراکه در سال 67 که استکبار جهانی سکوهای نفتی ایران را تهدید کرد، نیروهای دریایی با الگوبرداری از امام حسین(ع) میزان توان رزمی خود را محاسبه نکرد بلکه با روحیه عاشورایی به میدان آمد.
دریادار جعفری طهرانی اضافه کرد: در آن مبارزه ناوشکن «سهند» در خلیج فارس آرمید و نیروی دریایی شهدایی را تقدیم نظام کرد اما از آن پس دشمن جرات رویارویی مستقیم نظامی و دست و پنجه نرم کردن با نظام اسلامی را نداشته است و اکنون به دنبال تاثیرگذاری بر تفکر جوانان و فعالیت در جبهه‌های جدید ضدفرهنگی است که باید با هشیاری از تاثیرگذاری دشمن در این عرصه نیز جلوگیری کنیم.
وی با تاکید بر اینکه جذب نیروی انسانی با بصیرت به صورت ویژه مورد توجه نیروی دریایی ارتش قرار گرفته است، تصریح کرد: میزان اثربخشی این افراد در بهره‌برداری از تجهیزات صدها برابر از نیروی انسانی بدون بصیرت است به همین علت نیروی دریایی با تکیه بر نیروی انسانی بصیر و ظرفیت‌های جنگی که به برکت تحریم‌ها به دست آورده است قدرتمندانه در عرصه دریا حضور یافته و از آرمان‌های انقلاب اسلامی دفاع می‌کند.
*وزارت دفاع در تولید انواع موشک به بومی‌گرایی رسیده است
دریادار جعفری طهرانی با اشاره به اینکه مسؤولیت پشتیانی از نیروی دریایی بر عهده وزارت دفاع است، اظهار کرد: اکنون وزارت دفاع و نیروی دریایی هر دو به دنبال ساخت تجهیزات نظامی جنگ دریایی هستند اما وزارت دفاع در فناوری تولید انواع موشک به بومی‌گرایی رسیده و نیازهای موشکی نیروی دریایی با استفاده از این ظرفیت تامین می‌شود.
وی با بیان اینکه ایران اسلامی در حوزه تجهیزات نظامی جنگ دریایی مراحل پیشرفت را به شیوه مطلوبی دنبال می‌کند، مطرح کرد: ساخت ناوهواپیمابر نیز از اهداف مورد توجه نیروی دریایی است که به دنبال آن هستیم و امیدواریم با دعای مردم به آن برسیم.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: فرهنگیسیاسیاقتصادینظامیحوادث
برچسب‌ها: ارتش جمهوری اسلامی ایران، نیروی دریایی ، اقتدار وامنیت ارتش، دریادار جعفری طهرانی

تاريخ : دو شنبه 6 دی 1395 | 19:54 | نویسنده : امیر کاظمی |
.: Weblog Themes By RoozGozar.com :.

  • قالب وبلاگ
  • اس ام اس
  • گالری عکس